logo
icon
Ordinační doba
Po - Pá 7:30 - 19:00
Recepce : +420 277 003 100 Ordinační doba: Po - Pá 7:30 - 19:00
Genitální bradavice – známé také jako kondylomata
Úvodní obrázek

Genitální bradavice – nebo také kondylomata jsou způsobeny lidským papilomavirem (HPV), který se přenáší kůží nebo pohlavním stykem. Postihují kůži a sliznici pohlavního ústrojí, okolí řitního otvoru, ale i sliznice pochvy a děložního čípku. 

Vzácně se onemocnění může objevit i na hrtanu, pokud došlo k nákaze orálním stykem. Toto onemocnění označujme jako papilomatóza hrtanu – často se projevuje chrapotem, problémy s dýcháním, ztrátou hlasu či pocity dušení. V případě, že na sobě pozorujete popisované příznaky, doporučujeme vám navštívit svého ošetřujícího lékaře.

V případě, že se vám v okolí genitálu objeví bradavice, nemusí se zákonitě jednat o kondylomata. Tímto symptomem se totiž projevuje i řada jiných onemocnění s odlišnou léčbou. Právě proto vám pro lepší a přesnější diagnostiku doporučujeme nejprve navštívit lékaře. 

Naše klinika nově nabízí odstranění kondylomat pomocí ablativního laseru v rámci dermatologické (ošetření mužů) nebo gynekologické (ošetření žen) ordinace. Zhruba třicetiminutový výkon se provádí v lokální anestezii a než se následně vyloupnou stroupky, je dobré nesportovat – nepotit se. Drobný výsev se zvládneme ošetřit během jedné návštěvy, u větších hnízd je potřeba podstoupit zákroků několik. 
 

Máte dotaz? Nebo se chcete objednat? Napište nám!
Naši pacienti nejvíce oceňují
photo
Petr Koubský
starstarstarstarstar

Po několika měsících od registrace jsem naprosto spokojen. Výtečná praktická lékařka i specializované služby, termínově pružní, příjemná recepce. Lidský přístup. Tahle si představuju lékařskou péči! Skvěle vynaložené peníze. Mimochodem, včas rozpoznali, že to na obličeji, o čem jsem si myslel, že je znamínko, není tak docela znamínko, a odeslali mě na životně důležitou operaci. Díky.

Petr Koubský je český publicista, analytik informačních a komunikačních médií a pedagog. Od roku 2018 působí jako redaktor pro vědu a technologie Deníku N. Napsal a přeložil několik knih o IT, učí na VŠE a FF UK. Pracoval postupně jako programátor, pak v Softwarových novinách, byl šéfredaktorem časopisu Inside a ředitelem iCollege.

photo
Belinda Filippelli
starstarstarstarstar

My only regret is that I didn't sign up for a membership years ago! From the very first meeting with my GP (which was 90 minutes and she was really listening, nothing felt rushed) I have had really positive encounters with all the doctors, nurses, and staff at Atoda. They really do their best to make you feel comfortable and cared for. They take a holistic look at your health, the information is shared between doctors, and you can choose to see a specialist within the clinic or get a referral to another doctor where you insurance would cover so it's very flexible to your needs and budget. Most of all it just took all the stress out of visiting doctors and turned it into a pleasant and caring experience. Highly recommend.

Zpráva
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.