logo
icon
Ordinační doba
Po - Pá 7:30 - 19:00
Recepce : +420 277 003 100 Ordinační doba: Po - Pá 7:30 - 19:00
Preventivní gynekologické vyšetření
Úvodní obrázek

CHRAŇTE SVÉ ZDRAVÍ PREVENCÍ

Každá žena by jej měla absolvovat ideálně jedenkrát za půl roku, minimálně však jednou ročně. S preventivním gynekologickým vyšetřením je doporučeno začít od 15 let věku.

V každém věku je důležitá prevence a neměli bychom ji zanedbávat. Mnoho žen se mylně domnívá, že pokud se již nesnažíme o miminko a míříme spíše k menopauze, není důvod chodit na gynekologii. Což je veliký omyl. Přes to, že vyšetření u gynekologa nepatří zrovna k příjemným zážitkům, je důležité ho alespoň jedenkrát ročně podstoupit z hlediska prevence. Například s blížící se menopauzou se začínají dít hormonální změny, které by měly být pod kontrolou lékaře.

Co preventivní gynekologické vyšetření zahrnuje:

  • Cytologické vyšetření.
  • Kolposkopické vyšetření.
  • Vyšetření vulvy, perineální krajiny a vaginy.
  • Palpační bimanuální vyšetření – vyšetření jedním či dvěma prsty jedné ruky zavedenými do pochvy a prsty druhé ruky, která prohmatává podbřišek; slouží k vyšetření vnitřních rodidel – dělohy, vejcovodů, vaječníků.
  • Vyšetření mízních uzlin v oblasti pohlavních orgánů.
  • Výběrově klinické vyšetření prsů a nácvik samovyšetření prsů.
  • Konzultace antikoncepčních otázek.

 

 

U žen od 45 let předání doporučení na mamografické vyšetření (dvouletý interval).

U žen od 50 let kolorektální screening – test na přítomnost krve ve stolici.

U žen 3 a více let po menopause doporučení k osteodenzitometrickému vyšetření (měření hustoty kostní hmoty).

Máte dotaz? Nebo se chcete objednat? Napište nám!
Naši pacienti nejvíce oceňují
photo
Dada Vcelak
starstarstarstarstar
Nase deti maji zaplacene clenstvi jiz druhy rok a nelitujeme,urcite budeme pokracovat. Mame srovnani s dalsimi velkymi konkurenty v Praze, co nabizeji stejne sluzby, ale pristup a ochota vyjit nam vstric a treba jen poradit po telefonu neni problem. Prirovnanim jako kdyz mate luxusni auto a nejezdi dobre,tak budete spokojeni s mene luxusnim, ale se skvelymi jizdnimi vlastnostmi...tady dostanete oboji, zadne kompromisy. Krasna klinika, mily a vstricny personal, profesionalni vysetreni, parkovani primo u kliniky a kdyz je treba neco z lekarny, je hned za rohem. Doporucujeme!
photo
Petr Koubský
starstarstarstarstar

Po několika měsících od registrace jsem naprosto spokojen. Výtečná praktická lékařka i specializované služby, termínově pružní, příjemná recepce. Lidský přístup. Tahle si představuju lékařskou péči! Skvěle vynaložené peníze. Mimochodem, včas rozpoznali, že to na obličeji, o čem jsem si myslel, že je znamínko, není tak docela znamínko, a odeslali mě na životně důležitou operaci. Díky.

Petr Koubský je český publicista, analytik informačních a komunikačních médií a pedagog. Od roku 2018 působí jako redaktor pro vědu a technologie Deníku N. Napsal a přeložil několik knih o IT, učí na VŠE a FF UK. Pracoval postupně jako programátor, pak v Softwarových novinách, byl šéfredaktorem časopisu Inside a ředitelem iCollege.

Zpráva
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.